Bryllupsrejse til Adriaterhavets spirende rose

Bryllupsrejse til Adriaterhavets spirende rose

”Bryllupsrejse hvortil?”

Destination i den verdenskendte TV-serie Game of Thrones.

”Bryllupsrejse hvortil?” vil være en ny serie af blogindlæg som skal være med til at inspirere dig/jer til at vælge spændende og nye rejsedestinationer. Du vil i denne serie blive præsenteret for både nye, kendte og alternative destinationer som er perfekte til at udforske ukendt land og nyde hinandens selskab i. Der vil præsenteres noget for enhver smag; fra de eventyrlystne til historieelskerne, dem som bare gerne vil slappe af, dem som hellere vil shoppe og meget mere. Destinationerne vil alle være fra byer og lande, jeg selv har besøgt, og jeg har derfor inkluderet mine egne billeder for at give dig en så autentisk opfattelse og oplevelse af destinationen som mulig.

Mit navn er Izabella, og jeg er din turguide i denne serie af drømmedestinationer.

Vndreture i naturskønne omgivelser 

Vandreturen er guld værd

nature, sea, waves-2384.jpg

I dag skal vi besøge Kroatien, som med sin over 1700 km lange kystlinje og mere end 1000 øer har utalligt mange smukke destinationer med direkte adgang til Adriaterhavet. Jeg vil præsentere dig for en af landets nordligste storbyer; Pula og den sydligste og meget kendte storby Dubrovnik. Begge byer ligger direkte ud til havet, og har hver især utrolig arkitektur, historiske monumenter og krystalklart vand.

Pula ligger på halvøen Istrien og kan byde på et visit hos det fuldt bevarede romerske amfiteater Pula Arena, som ligger helt centralt i storbyen lige ud til vandet. Faktisk er Pula Arena ældre end det kendte Colosseum i Rom. Man kan blot vælge at besøge Pula Arena og gå en tur mellem amfiteatrets høje mure, eller man kan booke billetter til forskellige koncerter som regelmæssigt afholdes i arenaen.

Fitness Trainer
Nyd en stund langs kysten

1700 km lange kystlinje og mere end 1000 øer

Da Pula er en havneby, vil det naturligvis være oplagt med sejlture til omkringliggende naturparker, kajakture, paddleboarding, klippeudspring og andre vandaktiviteter som byen har at byde på. Ønsker man at kombinere sin Kroatienrejse med et visit til andre omkringliggende lande, kan man nyde godt af adriaterhavskystforbindelsen mellem Kroatien og Italien og sejle en tur fra Pula til Venedig på kun lidt over tre timer.

Tager man cirka 700 km syd for Pula, kommer man til Dubrovnik. Det kalder næsten på et roadtrip gennem Kroatien, hvor man på vejen kan besøge nogle af Kroatiens andre perler som fx Rijeka, Split og Zadar – og glem nu ikke de mange øer som for eksempel Hvar, Brac og Krk.

For at komme til Dubrovnik i det sydligste Kroatien med bil må man faktisk på en kort gennemfart i Bosnien-Hercegovina, og hermed kan man tilføje endnu et land til en oplevelsesrig bryllupsrejse. Besøger man Dubrovik, er ”Stari Grad”/”Old Town” eller på dansk ”Den Gamle By” et must see. Byen findes på UNESCO’s verdensarvsliste og er omgivet af en 2 km lang bymur, som desuden også er en af Europas bedst bevarede. Den middelalderlige by er ikke kun fantastisk at gå rundt i med utrolig mad, havudsigt og vandaktiviteter, nej så er den skam også kendt for at være en vigtig destination i den verdenskendte TV-serie Game of Thrones.

 

Borgen ved havnen som ses på billedet, er blot en af mange lokationer fra Dubrovnik som er med i Game of Thrones, og som man kan se, er det også populært at begive sig ud på en kajaktur ved solnedgang. Byen er vidunderlig om aftenen, og alle de lokale restauranter finder man mellem de høje bygninger indenfor bymuren hvilket er utroligt smukt.

Alt i alt har Kroatien utalligt destinationer som bare kalder på at blive besøgt. Man kan besøge det kendte Veliki Slap, som er et yderst smukt vandfald man kan bade i, ved i Plitvice Lakes Nationalpark. Ønsker i derfor en bryllupsrejse hvor i kan nyde hinandens selskab i skønne omgivelser ved havet og samtidig kombinere dette med storby, shopping, vandreture i naturskønne omgivelser samt at udforske en mindre kendt del af Europa, nemlig Balkan, så er Kroatien den ideelle destination for jer.

Hvor går turen??

Kroatiens skønheder

Rejser man uden for sæson, kan man forvente relativt billigere priser, end hvis man rejser i sommersæsonen, hvor priserne ellers ligner de danske ret meget. Landet har 9 lufthavne, hvilket gør rejse fra Danmark til Kroatien ganske nem.

Share this post